Övriga katter i vår familj

Hittekatter m fl

Vi har ju alltid haft två till fyra katter. När vi bodde i lägenhet hade vi en birma som hette Essie och en halvperser som hette Linus. Sedan fylldes det på under åren, sommarkatter, utslängda katter. Alla tog vi inte hand om själva utan vi pressade på vänner och bekanta flera stycken! Samt bad om hjälp på olika katthem. När våra katter blivit gamla och dött var jag så orolig att jag skulle bli utan katt när jag blev gammal, så för säkerhets skull köpte jag en av Katthemmet Kompis, Svante heter han. Han är nu den äldste i vårt kattgäng. Men det hade jag inte behövt oroa mig för, det dök upp flera hittekatter i min väg! Och så började jag med avel av brittiskt korthår när jag gick i pension. Så här är det ganska fullt hus nu på Kronovägen ....
Här är katternas paradis må vi säga!

Svante

Här är Svante som jag köpte av Marita på Katthemmet Kompis, han är äldst i gänget nu. Född den 27 juni 2004.
Vå fina Svante äldst av våra katter!

Sigge

Sigge, vår älskling, ja allas älskling, helst Luddes! Han går numera på tre ben, ett ben amputerades i höstas då det var skadat. Han var deformerad i tassen redan när jag tog hand om honom, sedan blev det ju värre ju äldre och tyngre han blev. Men han hoppar omkring ganska snabbt, han har i alla fall inte ont längre!  Världens snällaste katt tror jag han är i alla fall! Sigge är född 2006.03.03.
Sigge

Karl-Oskar

Karl-Oskar kommer från ett dödsbo i Skruv, hans husse dog hastigt i från sina katter. 6 eller ev 7 katter var där, vi vände oss till KKS som lovade hjälpa till och ta omhand 6 stycken. När vi kört med dessa katter till deras stödhem, allt verkade vara klart, så satt Karl-Oskar på trappan! Vi tog honom med oss hem, satte honom i karantän, kastrerade och avmaskade honom. Han var rätt illa åtgången först, men nu är han blank, fet och husses kelgris!
Nu har Kalle vandrat över regnbågsbron. Han blev sjuk så han fick sluta. 
Kalle är nu borta och vi är så ledsna.

Sally

Sally kommer också från dödsboet i Skruv. Hon fick ett stödhem men gick tillbaka till sitt förra hem hela tiden. Personalen på glasbruket intill började mata henne så där stannade hon, där var varmt och gott. Men det var ju ingen som gav henne P-piller! Så rätt var det var kom hon bärande på en kattunge. Visst, en kort tid kunde de ju ha dem på bruket, men det skulle ju inte fungera med den där lilla springande där. Så den dagen jag blev pensionär körde jag hem till Sturkö med bilen full av blommor och två katter till med mig! Husse var väl förberedd (fastän jag inget sagt), han hade ordnat med nätad dörr till ett rum, kattlåda, matskålar. Det är kärlek!
Sally är född svanslös, nu är hon nästan fyrkantig nu tycker jag, men så go och kelen! Man kan inte sätta sig förrän hon kommer studsande och vill ligga i knät.
Tyvärr så fick Sally vandra över regnbågsbron idag den 26 oktober 2015. Hon blev jättedålig  av en tumör eller böld i tarmen. Älskade goa katt. Vi saknar dej så mycket.
Sally, har vandrat över regnbågsbron.

Tilda

Tilda är Sallys dotter. Hon är inte det minsta lik sin mor i sättet bara till utseendet fastän med svans! Hon är inte kelen, bara jagar möss, öppnar kattluckan själv från insidan fastän den är låst, så sticker hon ut mitt i natten på jaktstråt. Man kan få allranådigast klappa henne, men hon vill inte ligga i knät, nähä! Tilda är född i maj 2009.
Tilda sover middag hela dagarna .....

Frasse

Lille Frasse tog vi hand om när han var 5 månader, någon hade helt enkelt flyttat ifrån honom, han sprang i ett villaområde och letade efter mat under fågelborden. Ett äldre par förbarmade sig och gav honom lite mat, ringde till mig, fångade in honom en tidig söndagmorgon! Jag trodde först det var en gravid hona, så full av mask var han att magen var precis uppsvälld. Men han fick vård och kärlek, nu har han det bra hos oss. Men är lite rädd av sig förstås, efter allt han varit med om. Vi tror Frasse är född i maj 2006.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.06 | 15:08

Intressant, vill evt köpa en honkatt prisnivå?

...
07.01 | 18:18

Hej,har ni kattungar just nu.Jag skulle vilja köpa en hona.
Hälsning Milijana

...
23.10 | 21:12

Jag har kvar ditt brev! Vi hörs av.

...
23.10 | 20:18

Hej Har varit i kontakt via mail
Är jätteintresserad av en hona efter denna fina kattjej
Gärna blåvit eller blå

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS