Välkommen till SE* Sturkökatten

Bilden föreställer vår första britt som liten.Magics Blue Agatha Christie. Uppfödning av brittiskt korthår i hemmiljö. Godkänd uppfödning av Länsstyrelsen i Blekinge län enl § 16 djurskyddslagen. På bilden: Agatha Christie, Chrissa!

Kattungar väntas vid påsk!

Luna väntar ungar! Det blir blå eller lila hanar. Blå- eller lila sköldpaddsfärgade honor.

Om oss

Vi bor i vackra Blekinge, Sveriges trädgård! Här har vi en kattuppfödning i liten skala. Vi föder upp Brittiskt Korthår, dessa underbara små nallebjörnar. 

Vi har 2 fertila honor, Elvira och  Luna. Lilla Cindy är på uppväxt och inte fertil än och alla de andra katterna är kastrerade. Det är Lucy, Betty och Chrissa som är britter.

Ett antal huskatter har vi också alltid haft, flera s k hittekatter, som ni förstår klappar vårt hjärta just för katten! Det är Svante och Frasse som är kvar av det gamla gänget. Men även en hund har fått sitt hem här, Ludde, en stor fin svart newfoundland/landsee. 

Sturkö är ju en ö i Blekinge skärgård, med allt vad det innebär, helt underbar natur, fritt och kattvänligt bor vi här! Vi har valt att just syssla med kattuppfödning nu när vi har lämnat Småland där vi bodde och arbetade tidigare. På heltid ägnar vi oss åt våra djur numera. Så våra katter växer upp i lugn och fin miljö, blir väl omskötta! 

Trollögas Valkyria "Cindy"

Nu har vi en ny liten avelshona!  Hon är född 24 mars 2019.

Sturkökatten Elvira

Den här lilla pärlan,  SE*Sturkökatten Elvira,blev vår nästa avelshona. Hon har fått en kull med två ungar våren 2015. Hon är född 2013-05-29. Och är blå-vit bicolour, dotter till Magics Blue Agatha Christie, kallad Chrissa och S* HumlaDumlans Nevermore, Nicko! Elvira är blyg som sin mamma Chrissa. Men gosig mot oss! Hon har en helt fantastisk päls, efter sin pappa Nicko. Förhoppningsvis får hennes ungar det anlaget.

 Elvira är HCM-TESTAD utan anmärkning 2014-05-26.Hon har blodgrupp B. Hcm-testad igen 2018-05-14 med gott resultat!

Sturkökatten Luna

Luna är från vår egen uppfödning dotter till Pirot Belle Harmony. Hon är blåmaskad colourpoint.  Hon är född 2015-05-06. Hon är mycket tillgiven låter sig bäras och hanteras är bara väldigt busig än! Är överallt och hittar på än det ena än det andra!

Vi har nu HCM-testat Luna 2016-06-20 och har ett friskt hjärta. Även testad 2018-05-14 och allt var bra. Testad för tredje gången 2019-10-04 och fortfarande ett friskt hjärta!

Testad 201505 PKD normal och blodgrupp A/AB.

Uppfödning brittiskt korthår


Varför  välja en britt? Om man ska köpa raskatt:

Vi har fastnat för denna underbara ras mycket därför att de är så vackra naturligtvis, med sin massiva knubbiga kropp, plyschliknande päls, stora uttrycksfulla ögon. Men också p g a deras temperament; lugna, godmodiga, passar till innekatt. De finns numera i över 100 färger. Britten är den största bland korthårsraserna. Pälsen kräver ingen speciell skötsel. Alltså en stillsam, lättskött, godmodig katt! Och som sagt den passar till innekatt. Även om man som vi, släpper ut dem, så går de ingenstans! En vända runt huset räcker. Vi märker stor skillnad på dem och våra huskatter, ingen jaktinstinkt på samma vis, britterna är mycket, mycket lugnare.
 
Och så kan man ju tävla med sin katt. Bli medlem i en kattklubb, åka på utställningar, träffa andra kattintresserade människor, det kan bli en ny hobby!

Många uppfödare håller stenhårt bara på sin ras. Jag vet att det finns massor med fina katter av alla sorter! Att jag har valt just britter beror mycket på min långa erfarenhet av katter av flera olika slag, men mest har jag fallit för britternas underbara temperament och lättskötta päls (och så deras nallebjörnslika utseende förstås) vilket avgjorde mitt beslut att försöka avla på dessa katter. Så naturligtvis håller jag på att man ska köpa en Brittiskt Korthår!

Telefon och épost-adress


mob tel  till Ann 070-349 70 91 och till Harald 070-636 92 09

Övrigt

Innehar tillstånd enl 16 § djurskyddslagen av länsstyrelsen i Blekinge län.
Vi är medlemmar i Calmare kattklubb och i Brittringen www.brittringen.se  
Jag har gått en kurs i kattavel: http://www.pawpeds.com/pawacademy/courses/g1/g1students_se.html

Och så har jag blivit diplomerad uppfödare inom kattförbundet SVERAK!


Tänkvärt!

Katter är som chokladpraliner, det räcker sällan med bara en ......

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Inga Dalenius | Svar 01.04.2020 10.04

Jag är intresserad av en liten kattkille! Mitt telnr 0734130379

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.04 | 10:04

Jag är intresserad av en liten kattkille! Mitt telnr 0734130379

...
27.03 | 15:43

Hej hoppas allt går bra med lilla Luna och att ni får vara friska, vi önskar er allt gott från Per o Lisa i Svedala, Doris mår bara bra.

...
15.03 | 00:41

Hej!
Vi har en Helig Birma och en Britt. Nu undrar jag om det blir en kull från Agatha Christie??
Vi bor här i Karlskrona och vill ha en liten Brittt till!!

...
06.03 | 10:44

Hej,
undrar om ni har kattungar?
samt. kan man få lite bilder
Med vänlig hälsning
alex

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS